In welke JK zit mijn kind?

 

Onze chanichiem worden ingedeeld in groepen (kvoetzot), op basis van leeftijd. Er zijn zes leeftijdscategorieën, waarvan de jongste vier (JK1 t/m JK4) twee jaar beslaan, en de oudste twee (JK5 en JK6) één jaar beslaan. In principe blijf je dus twee jaar in één groep zitten, tenzij je in de oudste groepen zit. Ons jong/oud-systeem zorgt er dus voor dat je t/m JK4 zowel met het jaar onder je als boven je in de groep hebt gezeten.  In de zomer, tijdens de Weïda (Algemene ledenvergadering) schuift elke groep één jaar op en wordt de oudste groep, JK6, lid van de madrichiemgroep.

Vanaf het bewegingsjaar 5777 heeft het mazkiroet van Haboniem Dror beHolland besloten een belangrijke wijziging door te voeren met betrekking tot het indelen van chanichiem over de JK’s.

Op veel basisscholen is de leeftijdsgrens verschoven van 1 oktober naar 1 januari. Op Haboniem hanteerden wij tot op heden de 1 oktober grens. Dit had tot gevolg dat chanichiem op Haboniem niet altijd met hun klasgenoten in de JK terecht kwamen. Dit heeft meermaals geleid tot onbegrip van chanichiem en hun ouders/verzorgers.

Na een asefa (vergadering tussen het bestuur en madrichiem), overleg met verscheidene ouders, chanichiem en madrichiem heeft het mazkiroet van Haboniem besloten om de basisscholen te volgen in deze wijziging en ook haar leeftijdsgrens te veranderen naar 1 januari. Deze wijziging zal alleen gelden voor JK1, JK2 en JK3-jong.

Voor meer informatie en voor vragen kunt mailen naar: chanichiemzaken@haboniem.nl.