Ouders

Voorbereiding

Vertrek

Updates tijdens machanee

Terugreis en aankomst

FAQ: wat doen ze, madrichiem, eten, verzorging, shaliach

Om uw kind of uw zelf als Haboniemer uit te schrijven dan dient u dit te melden via secretaris@haboniem.nl. In dit mailbericht kunt u ook aangeven dat u uit ons systeem wilt. We zullen u dan verwijderen uit het ledenbestand en de maillijst.

Vanwege veiligheidsoverwegingen kunnen we ons adres niet op onze website zetten.

Kinderen vanaf zeven jaar oud mogen mee met kampen of weekenden. Voor de tweewekelijkse afdelingen hanteren wij echter een soepelere grens, namelijk die van zes jaar oud. In principe laten wij nieuwe leden toe tot de Israëlreis (om precies te zijn, wintermachanee JK5), tenzij anders afgesproken. Elk jaar gaat JK5 op Israëlreis, en daar wordt de groep definitief gevormd en voorbereid op het leiderschap. In het jaar van de Israëlreis is groepsbinding essentieel en het is dan ook vervelend als de groepssamenstelling veranderd.

Onze chanichiem worden ingedeeld in groepen (kvoetzot), op basis van leeftijd. Er zijn zes leeftijdscategorieën, waarvan de jongste vier (JK1 t/m JK4) twee jaar beslaan, en de oudste twee (JK5 en JK6) één jaar beslaan. In principe blijf je dus twee jaar in één groep zitten, tenzij je in de oudste groepen zit. Ons jong/oud-systeem zorgt er dus voor dat je t/m JK4 zowel met het jaar onder je als boven je in de groep hebt gezeten.  In de zomer, tijdens de Weïda (Algemene ledenvergadering) schuift elke groep één jaar op en wordt de oudste groep, JK6, lid van de madrichiemgroep.

Voor meer informatie en voor vragen kunt mailen naar: chanichiemzaken@haboniem.nl.

Op activiteiten, met name op kampen en weekenden, kan het nogal eng zijn om uw kind tussen de twee en tien dagen aan ons toe te vertrouwen. Omtrent de verzorging en behandeling van uw kinderen worden bij ons echter strenge regels gehanteerd. Zeker bij jonge kinderen letten wij op simpele dingen als het aantrekken van schone kleding, de hygiëne, voeding en voldoende nachtrust. Om ziekte te voorkomen dragen kinderen, met uitzondering van de zomer, altijd een jas als ze buiten zijn en grijpen wij direct in als ze zich niet lekker voelen. Veel madrichiem beschikken over een EHBO-diploma en bovendien kunnen de shomriem (bewakers) inspringen bij noodgevallen. De voornaamste taak van de shomriem is het garanderen van onze (externe) veiligheid. Voor vragen over veiligheid kunt u contact opnemen met Jonas Poolman via jonas@haboniem.nl .

Ook als uw kind bepaalde medicijnen gebruikt of een ernstige allergie heeft, horen wij het graag. Deze informatie wordt vertrouwelijk behandeld door de vertrouwenspersoon of de rosh. Vervolgens zal er één madriech worden aangesteld om hier op te letten.

Als u uw kind wil afmelden voor een weekend of machanee, kunt u dat doen door een e-mail te sturen naar kwc@haboniem.nl. Dit moet 7 dagen voor de activiteit gebeurd zijn. Bij een succesvolle afmelding krijgt u het betaalde bedrag, minus €15,- administratiekosten, terug. Als de afmelding daarna gebeurd is het helaas niet mogelijk om het bedrag terug te storten omdat er dan al kosten zijn gemaakt. Neem in ieder geval contact met ons op.

Haboniem koopt zijn producten koosjer in. Als er geen verboden E-nummers in het product verwerkt zijn, dan is het product voor Haboniem koosjer. Vis kopen wij alleen in volgens de desbetreffende actuele regels van het opperrabbinaat en de loeach. Ons servies is niet koosjer volgens de standaarden van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap. Wij proberen het servies wel zo koosjer mogelijk te houden, d.m.v. touwelen en enkel koosjere producten te serveren.

Net zo als geld mag ons koosjerbeleid nooit een reden zijn voor uw kind om niet mee te gaan, heeft uw striktere of andere voedingswensen dan horen wij dat graag en zullen wij indien mogelijk passende maatregelen treffen.

Jaarlijks heeft Haboniem vijf grote evenementen, drie weekenden en twee machanot. We hebben drie weekenden: novemberweekend, poeriemweekend en meiweekend en twee machanot: wintermachanee en zomermachanee. De weekenden duren drie dagen, ons wintermachanee één week en het zomermachanee tien dagen.

Tijdens de machanot en weekenden gaan we naar verschillende kamphuizen in Nederland waarin de kinderen de tijd van hun leven zullen hebben. Ze krijgen programma over verschillende onderwerpen, zoals jodendom, Israël en teambuilding, daarnaast zullen ze veel leuke spelletjes spelen en nieuwe vrienden maken.

De kinderen gaan altijd met een goed gevoel naar huis en kunnen niet wachten tot de volgende activiteit.

Load More