Moadon

Verhuur

Of het nu een Bar-/Bat Mitswa, verjaardag, muziek/dans oefenruimte, workshop of vergadering betreft, Stichting Hachsjara & Alijah heeft de betaalbare ruimte!

Het clubhuis (moadon) beschikt over meerdere zalen:

De grote (Negev) zaal

De grote (Negev) zaal is 14×7,5m en door zijn ruime opzet uitermate geschikt voor feesten en partijen. Een piano is aanwezig

De kleine (Knesset) zaal

De kleine (Knesset) zaal is 7×5,5m en is een fijne ruimte voor vergaderingen of workshops tot ca. 30 personen.

Verder beschikt het moadon over een (koosjer style) keuken, toiletten, hal en een ruime afgeschermde patio. Voor meer informatie over verhuur kunt contact opnemen met Eric via henabeheer@gmail.com.

Het clubhuis

Het moadon is het clubhuis van de beweging. In dit gebouw bevinden zich ons misrad  (kantoor), ons sifria (bibliotheek) ons machsan (opslagruimte) en twee studentenkamers. Deze kamers worden elk jaar door twee leden van Haboniem bewoond. Het in 1991 gebouwde clubhuis is zeer veelzijdig en wordt niet alleen gebruikt om in te werken, maar ook voor lezingen, om programma’s in te geven en zelfs voor weekenden (met overnachting).

Overnachtingen door chanichiem

Chanichiem mogen als afdeling of als JK-feestje blijven slapen in het moadon, mits zij toestemming hebben van hun ouders en in samenspraak met het mazkiroet. Het gebouw beschikt over een douche, slaapbanken en genoeg ruimte voor matrassen.

Sifria (bieb)

Haboniem-Dror beschikt over een eigen sifria (bibliotheek). Het sifria valt onder de verantwoordelijkheid van de Rosj Chinoech (Hoofd Educatie) en wordt door hem/haar aangevuld met nieuw naslagwerk. Naast onze eigen collectie bundels, beschikt het sifria over een groot aantal Joodse geschriften, boeken, dvd’s en andere vormen van naslagwerk over bijvoorbeeld Jodendom, Joodse geschiedenis, Zionisme en Israël. Al deze chomariem (naslagwerken) zijn toegankelijk en bedoeld voor onze leden. Kijkje nemen?

Mitbach (keuken)

Onze mitbach (keuken) is koosjer volgens de orthodoxe kasjroetregels. De mitbach is geschikt voor de bereiding van melkkost.

Huidig koosjerbeleid

Haboniem koopt zijn producten aan de hand van diens ingrediënten. Dat wil zeggen, zijn alle ingrediënten van het product koosjer en zijn er geen verboden E-nummers in het product verwerkt, dan is het product voor Haboniem koosjer. Vis kopen wij alleen in volgens de desbetreffende actuele regels van het opperrabbinaat en de loeach. Ons servies is niet koosjer volgens de standaarden van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap. Wij proberen het servies wel zo koosjer mogelijk te houden, d.m.v. touwelen.

Net zo als geld mag ons koosjerbeleid nooit een reden zijn voor uw kind om niet mee te gaan, heeft uw striktere of andere voedingswensen dan horen wij dat graag en zullen wij indien mogelijk passende maatregelen treffen.