Aanmelden

ZOMERMACHANEE: DAGKAMP

‘JOM CHALOM’

2 t/m 7 augustus 2020
UPDATE 24-6-2020
HOUD DEZE PAGINA IN DE GATEN
VOOR INFORMATIE OVER HET ZOMERMACHANEE

update
24-06-2020 | 13:13 uur

Per 23 juni zijn de aanmeldingen voor madrichiem geopend.


update
24-06-2020 | 13:02 uur

Op 17 juni 2020 zijn ouders per e-mail geïnformeerd dat het Zomermachanee in aangepaste vorm doorgaat. De belangrijkste besluiten die zijn gemaakt zijn:

  • Er zal geen ‘traditioneel’ Zomermachanee op een kamphuis worden gehouden
  • Er zullen dagkampen tussen 2 en 7 augustus 2020 worden gehouden
  • De dagkampen zullen in en rond Amsterdam plaatsvinden (gedetailleerde informatie over tijden en locaties wordt niet op deze website gepubliceerd)

Dit besluit is genomen nadat het bestuur heeft geconcludeerd dat een Zomermachanee op een kamphuis te veel moeilijkheden met zich meebrengt. Hierbij zou afstand houden tijdens onder andere het vervoer, het eten en het slapen het lastigst worden. Daarnaast dienen er tijdens het machanee dermate veel maatregelen te worden genomen, dat dit ten koste kan gaan van de Habo-sfeer.

Het mazkiroet is momenteel druk bezig met het uitwerken van het plan.

PS. De afstand tussen je woonplek en het dagkamp mag geen reden zijn om niet komen; indien dit een probleem voor je is, neem dan contact op met kwc@haboniem.nl.


update
19-06-2020 | 19:10 uur

De overheid heeft meer duidelijkheid gegeven over zomerkampen. Zomerkampen mogen doorgaan. Dit betekent niet direct dat ons zomermachanee door kan gaan. Er zijn protocollen opgesteld door de sector, goedgekeurd door het OMT. Wij gaan de komende dagen werken over wat de mogelijkheden zijn voor ons zomermachanee. We houden jullie op de hoogte.


Op 8 mei 2020 hebben verschillende zomerkamporganisaties (Scouting Nederland, Steunpunt Kindervakanties, Jantje Beton en YMCA Nederland) een brief gestuurd naar coronaminister De Jonge. De organisaties vragen om duidelijkheid en ondersteuning bij het maken van protocollen voor de zomerkampsector.

De zomerkamporganisaties zijn vervolgens aan de slag gegaan met het opstellen van twee basisprotocollen; één voor kampen met een overnachting en één voor dagactiviteiten zonder overnachting. De overkoepelende organisatie wil in het bijzonder voor kampen met een overnachting een basisprotocol voor de gehele sector ontwikkelen. Organisaties kunnen dit vervolgens aanvullen voor hun eigen situatie.

De uitdaging in de protocollen liggen vooral in het handhaven van de anderhalvemeter.

De organisaties hadden verwacht rond 1 juni 2020 meer informatie te kunnen vrijgeven over de protocollen. Helaas werd in de week van 1 juni 2020 duidelijk dat er pas in de week van 8 juni meer informatie zal komen. De gesprekken tussen zomerkamporganisaties en de overheid zijn inmiddels in een dusdanig stadium dat een week het wachten waard is. We beseffen maar al te goed dat het Zomermachanee om de hoek staat en de voorbereidingstijd steeds korter wordt.

Het mazkiroet zal zijn best doen indien een ‘traditioneel’ machanee niet door gaat een passend alternatief te vinden. Het mazkiroet is hier druk mee bezig. Wij zijn hiervoor ook in contact met de desbetreffende gemeentes.

Ons verzoek is dus om voorlopig de data 31 juli tot en met 9 augustus nog vrij te houden in de agenda’s.

De gezondheid van iedereen heeft voor ons de hoogste prioriteit.
We zullen daarom in alle gevallen de maatregelen en adviezen van de overheid op een verantwoordelijke manier naleven.

Wij snappen dat het vervelend kan zijn dat er nu nog geen duidelijkheid kan worden gegeven over het zomermachanee. Wij hopen dat u dit begrijpt. Indien u suggesties, ideeën of vragen heeft horen wij dit graag.

Aanmelden voor een machanee of weekend

Uiterlijk zes weken voor het machanee of weekend openen de aanmeldingen. Om dit aan te kondigen stuurt Haboniem aan alle leden de eerste brief met algemene informatie over de activiteit.

Om vroege aanmeldingen aan te moedigen geeft Haboniem een early bird-korting. De deadline hiervoor staat in de eerste brief. Voor aanmeldingen na de deadline geldt de reguliere prijs.

Aanmelden voor afdelingen

Afdelingen vinden een of twee keer per maand plaats in Amsterdam en Den Haag. Op de agenda op de homepagina, in de nieuwsbrief en in de WhatsApp-groep van oudere JK’s wordt gecommuniceerd wat de data zijn van de volgende afdelingen voor jouw JK.

Om je aan te melden voor de afdeling stuur je een mailtje naar de afdelingscoördinator via afdelingen@haboniem.nl

CORONA UPDATE

Zomermachanee gaat door als dagkamp, 2 t/m 7 augustus 2020: meer info.
Zie hier welke activiteiten zijn afgelast: meer info.
Israëlreis is afgelast.
H&A heeft een protocol opgesteld voor het Moadon.

laatst geüpdatet op 24 juni 2020

Nuttige informatie

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte blijven van onze activiteiten. Stuur hiervoor een mail naar secretaris@haboniem.nl.

Lidmaatschap

Het is alleen mogelijk om aan de machanot en weekenden deel te nemen als je lid bent van Haboniem.

De contributie voor het kalenderjaar 2020 is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar en bedraagt € 84,- per lid. Mail voor vragen en de optie om in termijnen te betalen naar penningmeester@haboniem.nl.

Nieuwe kinderen

Voor nieuwe kinderen die eventueel lid willen worden, wordt de eerste activiteit als proefactiviteit gezien en hoeft er alleen voor die activiteit geen contributie betaald te worden. Er wordt dan wel voor deze activiteit een hoger tarief gehanteerd. Als je na deze proefactiviteit nogmaals mee wil met een activiteit van Haboniem, dient je lid te worden en contributie te betalen.

Financiële regeling

Geld mag voor onze chanichiem geen reden zijn om niet te kunnen deelnemen aan onze activiteiten. Mocht je in aanmerking willen komen voor een financiële regeling, dan kunnen ouders/verzorgers contact opnemen met onze penningmeester, Dania Rodill (a.i.), via penningmeester@haboniem.nl.

Ouders/verzorgers dienen deze financiële regeling vóór de aanmelding in orde te maken.

Afmelden

Stuur hiervoor een mail naar kwc@haboniem.nl. Dit moet uiterlijk 7 dagen voor de activiteit gebeurd zijn. Bij een succesvolle afmelding krijgt u het betaalde bedrag, minus €15,- administratiekosten, terug. Als de afmelding daarna gebeurd is het helaas niet mogelijk om het bedrag terug te storten omdat er dan al kosten zijn gemaakt. Neem in ieder geval contact met ons op.

In welke JK zit je?

In het bewegingsjaar 2019/2020 – 5780 is de indeling als volgt:

JK1

2012
2011

JK2

2010
2009

JK3

2008
2007

JK4

2006
2005

JK5

2004
2003
okt t/m dec

JK6

2003
jan t/m sep
2002
okt t/m dec

Neem bij vragen over de JK-indeling contact op met chanichiemzaken@haboniem.nl.

Voorwaarden

Lees hier de aanmeldingsvoorwaarden.

Heb je vragen of hulp nodig?

Neem dan contact op met de machanot- en weekendencoördinator via kwc@haboniem.nl
Mail voor vragen over afdelingen naar afdelingen@haboniem.nl

CORONA UPDATE

Zomermachanee gaat door als dagkamp, 2 t/m 7 augustus 2020: meer info.
Zie hier welke activiteiten zijn afgelast: meer info.
Israëlreis is afgelast.
H&A heeft een protocol opgesteld voor het Moadon.

laatst geüpdatet op 24 juni 2020