Zomermachanee 5780

ZOMERMACHANEE: DAGKAMP

‘JOM CHALOM’

2 t/m 7 augustus 2020
UPDATE 24-6-2020
HOUD DEZE PAGINA IN DE GATEN
VOOR INFORMATIE OVER HET ZOMERMACHANEE

update
24-06-2020 | 13:13 uur

Per 23 juni zijn de aanmeldingen voor madrichiem geopend.


update
24-06-2020 | 13:02 uur

Op 17 juni 2020 zijn ouders per e-mail geïnformeerd dat het Zomermachanee in aangepaste vorm doorgaat. De belangrijkste besluiten die zijn gemaakt zijn:

  • Er zal geen ‘traditioneel’ Zomermachanee op een kamphuis worden gehouden
  • Er zullen dagkampen tussen 2 en 7 augustus 2020 worden gehouden
  • De dagkampen zullen in en rond Amsterdam plaatsvinden (gedetailleerde informatie over tijden en locaties wordt niet op deze website gepubliceerd)

Dit besluit is genomen nadat het bestuur heeft geconcludeerd dat een Zomermachanee op een kamphuis te veel moeilijkheden met zich meebrengt. Hierbij zou afstand houden tijdens onder andere het vervoer, het eten en het slapen het lastigst worden. Daarnaast dienen er tijdens het machanee dermate veel maatregelen te worden genomen, dat dit ten koste kan gaan van de Habo-sfeer.

Het mazkiroet is momenteel druk bezig met het uitwerken van het plan.

PS. De afstand tussen je woonplek en het dagkamp mag geen reden zijn om niet komen; indien dit een probleem voor je is, neem dan contact op met kwc@haboniem.nl.


update
19-06-2020 | 19:10 uur

De overheid heeft meer duidelijkheid gegeven over zomerkampen. Zomerkampen mogen doorgaan. Dit betekent niet direct dat ons zomermachanee door kan gaan. Er zijn protocollen opgesteld door de sector, goedgekeurd door het OMT. Wij gaan de komende dagen werken over wat de mogelijkheden zijn voor ons zomermachanee. We houden jullie op de hoogte.


Op 8 mei 2020 hebben verschillende zomerkamporganisaties (Scouting Nederland, Steunpunt Kindervakanties, Jantje Beton en YMCA Nederland) een brief gestuurd naar coronaminister De Jonge. De organisaties vragen om duidelijkheid en ondersteuning bij het maken van protocollen voor de zomerkampsector.

De zomerkamporganisaties zijn vervolgens aan de slag gegaan met het opstellen van twee basisprotocollen; één voor kampen met een overnachting en één voor dagactiviteiten zonder overnachting. De overkoepelende organisatie wil in het bijzonder voor kampen met een overnachting een basisprotocol voor de gehele sector ontwikkelen. Organisaties kunnen dit vervolgens aanvullen voor hun eigen situatie.

De uitdaging in de protocollen liggen vooral in het handhaven van de anderhalvemeter.

De organisaties hadden verwacht rond 1 juni 2020 meer informatie te kunnen vrijgeven over de protocollen. Helaas werd in de week van 1 juni 2020 duidelijk dat er pas in de week van 8 juni meer informatie zal komen. De gesprekken tussen zomerkamporganisaties en de overheid zijn inmiddels in een dusdanig stadium dat een week het wachten waard is. We beseffen maar al te goed dat het Zomermachanee om de hoek staat en de voorbereidingstijd steeds korter wordt.

Het mazkiroet zal zijn best doen indien een ‘traditioneel’ machanee niet door gaat een passend alternatief te vinden. Het mazkiroet is hier druk mee bezig. Wij zijn hiervoor ook in contact met de desbetreffende gemeentes.

Ons verzoek is dus om voorlopig de data 31 juli tot en met 9 augustus nog vrij te houden in de agenda’s.

De gezondheid van iedereen heeft voor ons de hoogste prioriteit.
We zullen daarom in alle gevallen de maatregelen en adviezen van de overheid op een verantwoordelijke manier naleven.

Wij snappen dat het vervelend kan zijn dat er nu nog geen duidelijkheid kan worden gegeven over het zomermachanee. Wij hopen dat u dit begrijpt. Indien u suggesties, ideeën of vragen heeft horen wij dit graag.