Ingegeven door humanistische idealen (onder andere Tikkoen Olam en Shivyon Erech Ha’Adam) wil Haboniem een actieve bijdrage leveren aan een rechtvaardige wereld.

Mission Statement Haboniem-Dror beHolland

Onze maatschappij gaat momenteel door moeilijke tijden. Het zou niemand ontgaan zijn dat de verschillende maatregelen een enorme impact hebben op ons dagelijks leven. Onze chanichiem zitten thuis en het Meiweekend afgelast. Wij als chaveriem van Haboniem-Dror kunnen en mogen niet bij de pakken neer gaan zitten. Wij kunnen in deze tijden elkaar helpen en hierdoor een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

Wat is dit?

Haboniem heeft het platform ‘Habo Helpt’ opgericht om iets (terug) te doen voor onze chanichiem die thuiszitten en de maatschappij. Onder het platform ‘Habo Helpt’ zullen wij daarom verschillende initiatieven organiseren om er te zijn voor onze chanichiem en de Joodse gemeenschap.

Wat gaan jullie doen?

Naar aanleiding van de verspreiding van het coronavirus heeft Haboniem Dror een platform in het leven geroepen genaamd ‘Habo Helpt’. Omdat op dit moment een heleboel kinderen thuis zitten zorgt dit platform voor vermaak voor kinderen. Haboniem geeft een keer per week aan elke leeftijdsgroep een programma waarin de kinderen op een interactieve manier leren over van alles en nog wat. De eerste twee programma’s zitten er inmiddels op en dit was een groot succes. Kinderen hebben digitaal verstoppertje gespeeld, een zo groot mogelijke Magen David gemaakt en ze hebben aan elkaar verteld over hoe het is om zoveel thuis te zijn. Alle kinderen tussen de 6 en 16 jaar mogen hieraan deelnemen, ook als je geen lid bent. Voor meer informatie kunt u mailen naar programma@haboniem.nl .

  1. Chanichiem vermaken
    Wij zullen online pe’oela (programma’s) gaan aanbieden aan de verschillende JK’s en zullen meer actief zijn op onze sociale media-kanalen. Aanmelden voor online pe’oela kan via programma[at]haboniem.nl. En blijf onze Facebookgroep en Instagram in de gaten houden voor meer info.
  2. Bijles geven
    Omdat uw kind waarschijnlijk tot 6 april 2020 thuiszit, bieden wij bijlessen aan. Bij interesse kunt u mail sturen naar bijles[at]haboniem.nl. Vermeldt hierbij het volgende de chaniech/a: leeftijd, klas, niveau en schoolvak.
  3. Hulp aan mensen die niet in staat zijn/geen tijd hebben voor bepaalde dingen
    Wij willen hulp aanbieden aan mensen die geen tijd hebben vanwege hun werk of niet in staat zijn bepaalde dingen te doen. Denk hier bijvoorbeeld aan boodschappen, de hond uitlaten of de auto naar de garage brengen. Bij interesse kunt u ons mailen op habohelpt[at]haboniem.nl.

Tot hoelang gaat online pe’oela door?

De overheid heeft de coronamaatregelen ondertussen versoepelt voor kinderen, waardoor de meeste chanichiem weer naar school zullen gaan en weer buitenschoolse activiteiten kunnen bijwonen. Vanaf juni hoeven madrichiem daarom niet meer verplicht online pe’oela te geven voor ‘Habo Helpt’. Dit geldt niet voor JK6.

De chanichiem uit JK3, 4 en 5 zullen door hun eigen madrichiem op de hoogte worden gehouden. Voor JK1 en 2 zullen ouder(s)/verzorger(s) door Boaz worden geïnformeerd.

Dank aan alle (inval-)madrichiem die de afgelopen mee geholpen met het organiseren van online pe’oela.